Uvodna stran

"PADLA" JE PERNICA

Tokratna objava si z gotovostjo zasluži posebno pozornost. Gre namreč za neverjeten dosežek, ki mu posvečamo kar malo daljši zapis. Že po koncu lanske sezone smo se spraševali, kako dolgo lahko še traja, včeraj pa se je v 4. krogu 1. Golgeter lige Lenart v sezoni 2023/24 končal neverjeten niz nepremaganosti ekipe ŠD Pernica. Kar nekaj prahu se je namreč že nabralo na datumu njihovega zadnjega poraza na uradni ligaški tekmi, ki se je zgodil 31. 5. 2019. Pisal se je 25. krog sezone 2018/19, nasprotnik pa ekipa M Trgovina Lormanje, katere igralci so takrat tekmo dobili z rezultatom 6:3.
 
Ekipa ŠD Pernica je bila neporažena:
- 4 leta, 4 mesece in 21 dni,
- ali 229 tednov in 1 dan,
- ali 1604 dni,
- ali 76 uradnih ligaških tekem.
 
Dosežek, ki se mu lahko zares priklonimo do tal. In če lahko ekipi iz Pernice rečemo "kapo dol", lahko enako storimo za ekipo ŠD Selce, ki je na včerajšnji dan po vseh teh številkah naposled le premagala serijske zmagovalce zadnjih sezon.
 
Končni rezultat je bil 6:5 za ekipo iz Lenarške občine, ob polčasu pa so celo zaostajali za gol (2:3 je bilo v korist ŠD Pernica). A tekma preobratov je na koncu veliko veselje prinesla prav njim, kot bi jim bilo to nekako usojeno. Prav ekipi ŠD Selce je namreč že v sezoni 2019/2020 uspelo premagati ŠD Pernico v prvem krogu spomladanskega dela sezone. Žal pa je takrat epidemija vsem dobro poznanega virusa prekinila naše tekmovanje in spremenil se je format tekmovanja, da smo sploh lahko zaključili sezono. Vsi rezultati tistega kroga so bili razveljavljeni, s tem pa tudi podaljšan niz neporaženosti perniške ekipe na uradnih tekmah. Posledično smo morali zadnji poraz iskati še eno sezono nazaj. Toda včerajšnje zmage ŠD Selcam ne more vzeti nihče. Iskrene čestitke obema ekipama, ki sta prikazali izjemno tekmo in nas na trnih držali vse do zadnjih sekund, po koncu pa si pošteno segli v roke. Med tekmo pa ognjemet, ki je kulisi dal le še piko na i.
 
IMG20231021202108 min
 
(Slika: Utrinek s tekme med ekipama ŠD Pernica in ŠD Selce - Avtorica: Šimac Tara)
 
Za nami je res neverjeten 4. krog, ki je postregel z izjemno tesnimi rezultati. Kar tri tekme od petih so se končale z le 1 zadetkom razlike, ena pa z neodločenim rezultatom. Več kot odlična reklama za našo ligo, ki iz sezone v sezono dokazuje svojo kvaliteto. Vrhunska popotnica za naprej!